مرحوم شیخ عبدالکریم سعادت در اواخر سال 1329 ه.ق با تصویب هیأت مدیره مدرسه و به درخواست هیئت علمی نجف اشرف به طور موقت برای سرپرستی و مدیریت مدارس علوی نجف اشرف و مدرسه حسینی کربلا و مدرسه اخوت کاظمین رهسپار آن دیار شده و برای مدت 9 سال دل در آن دیار به خدمات فرهنگی ارزشمندی به دانش آموختگان آن مدارس مبادرت ورزید.
مرحوم شیخ محمدحسین سعادت نیز با شروع جنگ جهانی اول در سال 1333 ه.ق به دلیل تمهیداتی که از جانب قوای انگلیسی مستقر در بوشهر متوجه ایشان و دیگر وطن پرستان ایرانی بود، عازم شیراز گردید و در آنجا در مدارس رحمت و شفاعیه به تدریس اقدام نمودند.
ایشان به دلیل خدمات ارزشمندی که در زمینه اشاعه علم و فرهنگ در بوشهر و فارس نموده بودند در دوره چهارم مجلس شورای ملی از طرف مردم لارستان به نمایندگی مجلس انتخاب شدند.
در پایان دوره نمایندگی خود مجددا برای مدت دو سال به ریاست اداره فرهنگ بنادر جنوب منصوب شده و بعد از دو سال به شیراز مراجعت کرده بقیه عمر خود را در راه اشاعه علم و معرفت در دبستان شاهپور شیراز سپری نمودند.
بعد از مراجعت مرحوم شیخ محمدحسین سعادت به شیراز امور مدرسه سعادت بوشهر برای مدتی تحت سرپرستی مرحوم آقا سید محمدجواد کازرونی منشی و مترجم بانک شاهی و جناب آقا میرزا محمود پیشداد تعاون که هر دو از اعضای هیئت مدیره جدید مدرسه سعادت بودند، اداره می شد تا آنکه مرحوم شیخ محمدتقی فیلسوف مدیریت و سرپرستی مدرسه سعادت بوشهر را به عهده گرفت.

تصویر:محمدتقی فیلسوف؛ مدیر و معلم مدرسه سعادت بوشهر و شاگردان کلاس پنجم( 1)
در دوره ای که مرحوم فیلسوف مدیریت و سرپرستی مدرسه را بر عهده داشت تحولی شگرف در کلیه زمینه های علمی، آموزشی و تربیتی مدرسه واقع شد و همان گونه که شادروان حجت الاسلام سید محمدحسن نبوی از دانش آموختگان پیشکسوت این مدرسه می گوید دوران مدیریت مرحوم فیلسوف نقطه عطفی در تاریخ گشایش این مدرسه بود.
مرحوم فیلسوف در فاصله سال های 1301 تا 1310 شمسی از طرف هیئت وکلای مدرسه، اداره مدرسه سعادت را برعهده گرفتند و با تکیه بر اسناد موجود تا آن زمان مدرسه هنوز دولتی نشده بود و از خزانه عمومی ارتزاق می کرد.
مرحوم فیلسوف که تحصیل کرده سوربن پاریس بود و علوم قدیم وجدید را می دانستند اندکی بعد از شروع کار در مدرسه اقدام به گشایش کارگاهی نمودند که در این کارگاه واکس سازی، صابون سازی و حرفه های فنی دیگری به دانش آموزان تعلیم داده می شد و موزه ای طبیعی نیز راه اندازی کرده که در نوع خود کم نظیر بود.
سرانجام بعد از سال ها خدمت در مدرسه سعادت بوشهر مرحوم فیلسوف در سال 1310 شمسی به دلیل حسادت ها و حساسیت ها از بوشهر به شیراز رفته و در مدارس آن سامان به تدریس پرداخت.
مدرسه سعادت نیز که تا سال 1313 شمسی در اوج ترقی بود. و بعد از اینکه از عواید خزانه عمومی محروم شد و زیر نظر دولت قرار گرفت، رفته رفته سیر نزولی طی کرده و با افول مناظرات علمی و ترقیات فرهنگی همچون دیگر مدارس دولتی تا امروز به حیات فرهنگی خود ادامه داده است.
منبع: کتاب "صورتجلسات هفتگی مدرسه سعادت مظفری بوشهر" بکوشش: دکتر عبدالکریم مشایخی